Магдалинчев:Панов непрекъснато бяга от отговорност

След 13 май съдебната система ще започне да функционира в пълен обем, съобщи представляващият ВСС

Магдалинчев:Панов непрекъснато бяга от отговорност | StandartNews.com

Лозан Панов непрекъснато бяга от отговорност. Това обяви в интервю за бТВ Боян Магдалинчев, представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС). Поводът за коментара му бе скандалният клип към рап песен за легализиране на „билката“, заснет в Съдебната палата. Разрешението за снимките даде шефът на ВКС Лозан Панов, след което си изми ръцете, че не той е разписал договора, а и трейлърът бил друг. Клипът възмути магистратите от ВСС. Те отнеха стопанисването на Съдебната палта от Панов и я повери на председателя на Софийския апелативен съд Даниела Дончева.

„Съдържанието на клипа е потресаващо, съдържанието е ужасно – призовава се към разпространение на дрогата, декриминализация, може ли това да се снима в Съдебната палата“, възмути се Магдалинчев. По думите му в договора за заснемане на клипа е трябвало да има клауза, която да включва проверка на съдържанието и забрана за разпространение, ако то не отговоря на предварителната заявка.

Относно работата на съдебната система след края на извънредното положение – след 13 май, представляващият ВСС обяви, че съдебната система ще започне да функционира в пълен обем.

„Мерките ще има – в залите, коридорите, архивите, кабинетите. Влизането в залите във всички случаи ще става с маски и ръкавици“, уточни Магдалинчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай