Любо Нейков стана ревизор в храма на смешниците

Любо Нейков стана ревизор в храма на смешниците  | StandartNews.com

София. Хората на Нейков и Милошев влязоха в Сатирата със "Скакалци" на Ст. Л. Костов. "Столичаните в повече" обраха овациите на публиката в спектакъла на Богдан Петканин.

На сцената се появи цялата компания начело с любимката на народа Стоянка Мутафова. Към нея се присъединиха и две дами от "Фамилията" и "Дървото на живота" - Деси Бакърджиева и Христина Апостолова, жената на Милошев. Август Попов като Лисичков също е под прожекторите, което не му се е случвало отдавна в театъра. Христо Гърбов като фабриканта Проданов, Ненчо Илчев като руския бежанец Димитрий, Любо Нейков като ревизора Аначков, Албена Павлова като неговата жена, Васил Драганов като ревизора по труда Беличков и Петьо Петков-Шайбата са забавни по своему в една от най-известните пиеси на изключителния драматург.

"Скакалци" печели точки още от 30-те години - с гневната сатира към обществото и към провалената му нравственост, с осмиването на алчността и безочието. През последните две десетилетия този текст сякаш става все по-актуален. Затова смехът е премесен с горчивина, гняв и трудно преодолимо усещане за обществена безнадеждност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай