Лудо време през юли. Хлад и адска жега

Ето какви ще са следващите 31 дни

Лудо време през юли. Хлад и адска жега | StandartNews.com

Лудо време ни очаква през юли. То ще ни поднесе всичко - от хладни утрини до адска 40-градусова жега. Няма да липсват бури и градушки.  

Най-ниските минимални температури през идващия месец ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите максимални температури - между 34 и 39 градуса. Това съобщиха за БТА от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през юли се очаква средната месечна температура у нас да бъде около и над нормата, която за равнините е между 22 и 26 градуса, за високите полета - между 18 и 23 градуса, а за планините - между 6 и 14 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 35 и 100 литра на квадратен метър, по Черноморието и по долината на река Струма - между 27 и 60 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 70 до 120 литра на квадратен метър.

Юли ще започне с предимно слънчево време, а максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. В началото на второто десетдневие се очакват гръмотевични бури и градушки, а температурите ще паднат.

През третото десетдневие на юли по-голяма е вероятността времето да е слънчево, сухо и горещо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай