Лоша новина. Сериозна изненада за шофьорите

Какво искат да поскъпне от Нова година

Лоша новина. Сериозна изненада за шофьорите | StandartNews.com

Комисията за финансов надзор одобри по-високи вноски на застрахователите, предлагащи застраховка „Гражданска отговорност“. По предложение на Съвета на Гаранционния фонд КФН определи вноската на застрахователите, предлагащи у нас застраховка „Гражданска отговорност” към Фонда за незастраховани моторни превозни средства да стане 12.50 лв. за всяко застраховано МПС, пишат pariteni.bg.

Размерът на вноската на застрахователите, предлагащи застраховка „Злополука” на пътниците в средствата за обществен превоз, не се променя и остава 0.15 лв. за всяко място, без това на водача.Вноската към Обезпечителния фонд пък става 3.50 лв. за всяко застраховано МПС по „Гражданска отговорност“, посочиха от КФН.

Общо вноската към Гаранционния фонд на всяко едно застраховано МПС по „Гражданска отговорност“ вече ще бъде 16 лв., които се разпределят във въпросните два фонда.От бранша очакват полицата по „Гражданска отговорност“ да поскъпне от Нова година, като причината е ръстът на цената на автомобилите – и нови, и стари, което води до увеличаване на размера на застрахователното обезщетение.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай