Локомотив премаза двама жп работници. Трагедията е голяма!

Ръководството на железниците изказа съболезнования на близките на загиналите

Локомотив премаза двама жп работници. Трагедията е голяма! | StandartNews.com

Двама служители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) са загинали след инцидент с локомотив на частен превозвач в столицата, съобщи БТА като се позова на пресцентъра на дружеството. Инцидентът е станал около 9:20 ч. тази сутрин в района на "Илиянци".

Информацията потвърдиха и от пресцентъра на Столичната дирекция на вътрешните работи, от където съобщиха, че вече се водят процесуално-следствени действия.

От НКЖИ информираха, че двамата работници са били служители на „Железопътна секция-София“, а инцидентът е станал по време на работата им по поддръжка на релсовия път.

Освен действията на разследващите, вече са образувани и проверки от Инспекцията по труда, Инспекцията по безопасност на превозите към НКЖИ, както и от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

По информация на д-р инж. Бойчо Скробански, който е заместник-председател на УС на Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт, локомотивният машинист, прегазил двамата край "Илиянци", ги е видял в последния момент. Неговите твърдения са, че е карал с 20 км/час.

"Инцидентът е станал тази сутрин в 09:23 ч. Локомотивът е превозвал 500 тона от гара "Илиянци" за "Топливо". „След обработката на товара в "Топливо", той отново се връща за гара "Илиянци" в 10:10 ч. Предполагаме, че в близките 10 минути вероятно двамата работници, които са косели трева в близост до жп-линията, не са чули шумът от машината и са били блъснати", каза Скробански.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай