Четвъртък,

Лена издаде огромна тайна! Драмата със сестра й

От: Редактор -
3574
Лена издаде огромна тайна! Драмата със сестра й
A
A
A

Болницата, която трябваше да в центъра на София, за да е достъпна, бе изнесена в покрайнините. Създадоха едно акционерно дружество, само и само депутат от ПП да стане директор. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на шесторен предизборен дебат между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ по bTV.

Участие в дебата взеха Томислав Дончев, Делян Добрев и Десислава Атанасова от страна на ГЕРБ - СДС и Лена Бориславова, Георги Ганев и Искрен Арабаджиев от страна на ПП-ДБ.

"Г-жа Бориславова обеща по-високи заплати за лекарите, медицински сестри и санитари. Това още не е факт", изтъкна Атанасова.  

"Това е факт. Говорете си със сектора", прекъсна я Бориславова. 

"Познавам сектора по-добре от вас. Последното увеличение беше възможно, когато заедно в парламента, където вие не участвахте, взехме решение заедно за това как ще бъде обвързано заплащането в сектор "здравеопазване", обясни още здравният експерт на ГЕРБ.  

"Доходите на хората не растат. Инфлацията ги изяжда и покупателната възможност на хората е намаляла рязко. Ние сме били във всяка точка  на България и хората казват, че не могат да си позволят това, което са купували преди 20 години. 80% от гражданите не могат да си позволят да си купят много неща", каза Атанасова. 

Лена Бориславова поиска да вземе думата. 

"Сестра ми е млад лекар, който напусна страната по време на вашето управление. Заплатата й беше 900 лв., караше 12-часови смени, което е унизително малко за млад лекар. Предложихме покачване на доходите. Сега заплатите на младите лекари са 2000 лв. Аз съм тук заради това. Онези 800 хиляди човека, които изгонихте от страната да могат да се върнат", каза тя.  

"А те върнаха ли се", затапи я Добрев. 

"Вие се самосвалихте заради двойнствената външна политика, карахте се кой ще разпределя поръчките", припомни им Десислава Атанасова.  

Лена Бориславова заяви, че ПП ще предложи правителство на малцинството, когато стане първа политическа сила. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com