Лекар: Непрекъснато сме унижавани

Лекар: Непрекъснато сме унижавани | StandartNews.com

София. „През последните години непрекъснато сме унижавани. Тук става въпрос за насилие не само от ромите, но и от българите". Това заяви д-р Христов от медицинска федерация „Подкрепа" пред Нова тв. Той обясни за инициатива в подкрепа на здравният министър д-р Петър Москов.

От линейките в страната ще носят плакати с послания в подкрепа на министъра, който иска да въведе промени в спешната помощ, с което да гарантира по-голяма сигурност на медиците.

От 227 нападения над спешни екипи от началото на годината, 175 са в ромски махали, съобщават от медицинска федерация „Подкрепа", които организират инициативата.

„През последните десетилетия се объркаха моралните стойност в обществото. Хората станаха по-зли и лоши. Не съм имал проблем с конкретен етнос, а с лошо отношение", каза от своя страна д-р Димитров от Спешна помощ в столицата.

За първи път съсловието се престраши да защити здравен министър, каза още д-р Христов. „Той се осмели да каже истината", допълни той.

„Ако нищо не се случи, ще преминат в безсрочна символична стачка", каза медикът по повод символичния протест на спешните екипи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай