Крум Савов трогателно за Нери. Какво разкри

преди 30 години тя му е дала големия шанс

Крум Савов трогателно за Нери. Какво разкри | StandartNews.com

Водещият в Телевизия "7/8" Крум Савов изрече силни думи за починалата днес журналистка Нери Терзиева.

"Един човек, който може да се нарече страхотен българин. Защото имах честта и удоволствието първо да я познавам лично, второ - да си позволя да споделям с нея и да си говорим като близки хора. И да, ако нещо в моята професионална кариера, в телевизията, съм имал шанса да направя, това е защото през 1992 г. като водещ на Екип 2, заедно с Асен Агов, и като директор на Ефир 2 - вторият канал на Българската национална телевизия, ми даде шанса да започна работа там и да се опитам това, което ми предлагаше Сашо Диков да правя, да видя дали го мога - да бъда спортен журналист", каза той.

"А иначе за моралните, човешки и професионални качества, и затова колко светъл, просветен, интелигентен и огромен човек беше Нери Терзиева, знаят всички хора, които са работили с нея.

А колко силен журналист, колко въздействащ като общественик... И колко много ще липсва и на тези, които бяха близо до нея и я познаваха, и на тези, които са я гледали на екрана или са слушали това, което казва, и са чели това, което пише, ще осъзнаят, че на 70 години си отиде един прекрасен човек, за който почти не може да се говори спокойно и без емоция.

Поклон, респект, светла й памет, светъл й път на там, където един ден всички ще отидем, но Нери беше великолепна", сподели още Савов в края на ефирното си време преди минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай