Вторник,

Кръгла маса обсъжда миграционния процес

От: Редактори -
A
A
A

Кръгла маса на тема „Всеобхватна координация на миграционния процес“, организирана от председателите на парламентарните комисии по външна политика и по вътрешна сигурност и обществен ред, съвместно с Международния център за развитие на миграционната политика и посолството на Финландия в България ще се проведе l парламента.

Предвижда се в началото на дискусията изказване да направи председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание Пламен Нунев. Модератор на събитието ще бъде председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова.

Сред темите в дневния ред на форума са „Всеобхватен подход към миграцията – очакванията на Република България“ и „Преодоляване на политическата безизходица относно дебата за Европейската миграционна политика“.

Ключови говорители ще са министърът на вътрешните работи Младен Маринов, главният директор на Международния център за развитие на миграционната политика Михаел Шпинделегер, както и посланикът на Румъния в България Йон Галеа, юридическият директор на департамента по миграция на министерството на вътрешните работи на Финландия Рита Копонен и анализаторът в Европейския съвет за външна политика Даниел Стефанов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички