Крал Чарлз Трети влюбен в наше чудо. Какво каза на Гълъб Донев?

Двамата говориха за двустранното сътрудничество в сигурността, търговията, културата

Крал Чарлз Трети влюбен в наше чудо. Какво каза на Гълъб Донев? | StandartNews.com

Крал Чарлз III е влюбен в едно от Чудесата на България - Панагюрското злато, което в момента е изложено в Британския музей. Монархът сподели възхищението си пред премиера Гълъб Донев, с когото проведе кратка среща часове преди днешната коронация в Лондон. Двамата разговаряха по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за чуждестранните гости в Бъкингамския дворец, съобщиха от правителствената пресслужба.

ВИЖ ОЩЕ: Всички говорят за Кейт. Скандал на коронацията

Във фокуса на разговора на премиера Донев и Чарлз III беше засилването на двустранното сътрудничество в сигурността, търговията, културата и образованието. Акцент беше поставен и върху откритата наскоро мащабна изложба в Британския музей, където България е представена с едно от най-забележителните си съкровища - Панагюрското.

Гълъб Донев отбеляза, че Панагюрското съкровище е уникален шедьовър на древното изкуство, което успява да впечатли целия свят.

Визитата на министър-председателя Гълъб Донев в Обединеното кралство продължава и днес, когато премиерът ще представлява България на церемонията по коронацията на британския крал Чарлз III .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай