Кой е бабанката по потник, обезвредил дрона? МВР с позиция

Нинова бясна, Тагарев се обяснява

Кой е бабанката по потник, обезвредил дрона? МВР с позиция | StandartNews.com

Кой е бабанката по потник, обезвредил дрона с бомба, който се заби в каменистия бряг на Тюленово снощи и цял ден държи на нокти страната?

Машината с прикачена към нея мина вдигна на крак военните. А видеото с мъж по потник, който я обезвреди, стана хит в социалните мрежи. Той дори предизвика гнева на Корнелия Нинова и обясненията на министър Тодор Тагарев.

Видяхте всички как се обезврежда боеприпас - с пушещ полицай и друг, който по потник пада от камъните, скочи Нинова в парламента.

"Не съм гледал, журналисти ми показаха преди малко снимка на човек по потник, но снимката е размазана и не се вижда дали не е бронежилетка. Ако си е свършил работата не е важно дали е по потник или с униформа. Представете си в жега как се слиза по скали със скафандър, за да се извърши подобна операция. По-добре така, отколкото да имаше парадни униформи и нищо да не бе свършено", заяви от своя страна министърът на отбраната Тодор Тагарев.

Накрая МВр излезе с официална позиция.

По време на обезвреждането на намерения на скалите край Тюленово дрон с експлозив не са присъствали полицейски служители, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

"Във вътрешния периметър около дрона преди и по време на действията по обезвреждане на снаряда полицейски служители не е имало. Ангажиментът на МВР е бил да се обезпечи външния периметър по недопускане на цивилни граждани в близост", обявиха от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай