Копродукция за танго взе „Златната Афродита"

Копродукция за танго взе „Златната Афродита" | StandartNews.com

Варна. Филмът на Белгия, Франция и Люксембург „Танго Либре" взе голямата награда „Златната Афродита" на 21-ото издание на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост". Филмът, създаден през 2012 г., беше отличен и с наградата за най-добър сценарий на Ане Пауличевич, който играе и в една от главните роли. Целият мъжки ансамбъл в лентата беше награден за най-добра мъжка роля сред 12-те филма на конкурсната програма.

"Танго либре" е разказ за един надзирател в затвор, който никога не нарушава законите и правилата, но го прави веднъж в името на голямата си страст - тангото, което го среща с Алис. Една вечер танцува с нея в клуба, а на следващия ден тя идва на свиждане зад решетките, където е осъденият й съпруг.

За най-добра режисура журито начело с Роб Нилсън отличи Марион Верну и филма му „Светлите дни предстоят". Специалната награда за режисура отиде при Петер Шайки с унгарския филм „Нашите жени" за неговия разведряващ поглед върху съвременните сексуални проблеми. Актрисата Юлия Кийовска получи наградата за най-добра женска роля в полския филм „Любов" - една история за сложните семейни отношения между двама трийсетгодишни съпрузи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай