Коджейков за атентата! Какво предотврати фатален край?

Според него кръгът от хора, които могат да направят нещо подобно, е много широк

Коджейков за атентата! Какво предотврати фатален край? | StandartNews.com

"Случаят е факт. Има бомба, терористичен акт. Разследващите органи ще кажат какво е станало. Докато не излязат експертизата и нужните изследвания на процесите, не може да се каже дали е инсценировка, или е терористичен акт". 

ВИЖ ОЩЕ: Кьовеши с първи думи за атентата, пожеланието

Това каза пред БНР Тодор Коджейков, бивш шеф на НСО. И посочи като добра практика смяна на маршрутите на придвижване на охраняваните хора. 

ВИЖ ОЩЕ: Атентатът! Борисов с първи думи за Гешев

"Може би ненавременното задействане на устройството, може би променлива скорост на колата са предотвратили фатален край. Това са обстоятелства, на които трябва да се направи експертиза. Щом всички са напуснали мястото живи и здрави, за мен работата е свършена перфектно. Ежедневно сме подложени на подобни ситуации. Ние сме длъжни да направим всичко необходимо, за да намалим до минимум заплахата за живота на лицата, които охраняваме". 

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно от Демерджиев! Има ли заподозрени

Той посочи, че винаги има заподозрени, когато нещо се случи и изрази увереност, че разследващите и компетентните органи ще си свършат работата. 

ВИЖ ОЩЕ: Радев с ключови думи за атентата! Обръщението

"Всички компетентни органи са задействани, затова предполагам, че ще има положителен ефект... Тази бомба не е направена само да сплаши. Защо е задействана ръчно? Дали е имало наблюдение? Не мога да кажа, не съм бил свидетел. Практиката е такава - за да активираш бомба, трябва да имаш визуален контакт". 

ВИЖ ОЩЕ: Прокурори, съдии и следователи се вдигнаха в защита на Гешев

Според него кръгът от хора, които могат да направят нещо подобно, е много широк. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай