Кметът на Калофер с акт за 1000 лв

Глобата може да скочи и до 3000 лв

Кметът на Калофер с акт за 1000 лв | StandartNews.com

Кметът на Калофер Румен Стоянов ще получи акт в размер на 1000 лева за неспазване на противоепидемичните мерки по време на ритуала с хвърлянето на кръста тази сутрин. Новината съобщи областният управител на Пловдив Дани Каназирева, която е шеф на щаба. "Кметовете са тези, които следят за спазване на заповедта на здравния министър и създават съответната организация. За съжаление по време на ритуала тази сутрин видяхме липса на дистанция и неносене на маски", каза Каназирева. Тя посочи, че всеки кмет знае какви публични мероприятия ще се провеждат на територията му. Те трябва да са организирани така, че да няма масово струпване", посочи още тя. По думите й ще бъде извършена проверка и ако се докаже, че администрацията на Стоянов е организирала т.г. мъжкото хоро, то тогава на самата нея ще бъде написан акт за 2000 лева. "Кметът обаче отрича екипът му да е организирал събитието", посочи тя.

И допълни, че за разлика от Калофер в Пловдив са били спазени всички мерки по хвърлянето на кръста в река Марица. "Направени бяха 68 бързи антигенни тестове на участниците в ритуала. Всички бяха отрицателни и едва тогава бяха допуснати да се хвърлят в реката. Това не го видяхме в града на Ботев. Там нямаше дистанция, нямаше мерки", обясни Каназирева. По думите й община Пловдив създала добра организация - раздавали се маски на тези, които нямали. 

Според областния управител в момента тече проверка на РЗИ-Пловдив и полицията относно нарушения на участващите в ритуала в Калофер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай