Ключово решение! Хасан Адемов обяви за пенсиите

Разяснения какво ще стане от 1 юли

Ключово решение! Хасан Адемов обяви за пенсиите | StandartNews.com

Още с юлските пенсии българските пенсионери ще получат увеличения. Няма да има пенсия, която да не е увеличена, обяви в интервю за БНТ депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов.

60-те лева ковид добавка влизат в размера на пенсията според предложението на Министерския съвет. Притеснителното е, че това са пари, в които няма никакъв осигурителен принос, те бяха въведени като ковид мярка. Ние от ДПС предложихме до края на годината пенсионерите под линията на бедност до края на годината да бъдат подкрепени със 120 лв. Не смятаме, че отиващото си правителство има достатъчно легитимност по този сложен въпрос, допълни Адемов.

Независимо от апокалиптичните приказки на лидери на партии и министри, че Народното събрание умишлено задържа приемането на бюджетите на НЗОК и ДОО, комисията по бюджет и финанси ги прие на второ четене, припомни Хасан Адемов резултата от вчерашното заседание на депутатите.

Усещането за самодостатъчност беше най-големият проблем на коалицията, смята депутатът той. Идеята е да има дебати, за да се подкрепят най-добрите предложения, допълни той.

Да се надяваме, че този бюджет ще бъде в интерес на българските граждани, а не на някоя от политическите партии. Инфлацията води до увеличаване на приходите от една страна, от друга - и пенсионерите участват в това. Големият въпрос е с кои пари се помага. На преден план изниква това, че телевизорът не успя да победи джоба и хладилника, които показват друго.

Мантрата, че инфлацията изцяло е привнесена отвън, категорично не отговаря на истината, смята депутатът. Тези, които дойдоха на власт започнаха да се обвиняват точно в това, за което дойдоха - нулева толерантност към корупцията, коментира още той.

Хасан Адемов коментира и вота на недоверие срещу правителството на Кирил Петков, който беше успешен. Това, което се случи е логичен край на една нелогично структурирана коалиция. Управляващите, благодарение на некадърните си решения, доведоха до това, което се случи. Не толкова опозицията, смята депутатът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай