Ключова промяна за собствениците на кемпери. Ето как плащат винетка

Промените влизавт в сила от 13 февруари

Ключова промяна за собствениците на кемпери. Ето как плащат винетка | StandartNews.com

От 13 февруари всички кемпери, независимо от общата им технически допустима максимална маса, ще плащат електронна винетка.

До момента, ако къмпинг автомобили от категория М1 са под 3.5 тона, трябваше да имат винетка, а ако са над 3.5 тона да платят тол такса. Съгласно измененията и допълненията в Закона за пътищата, къмпинг автомобилите от категория М1, посочена в свидетелството за регистрация на пътното превозно средство, вече дължат винетна такса, независимо от общата им техническа допустима техническа максимална маса.

Припомняме, че цените на електронните винетки за леки автомобили до 3.5 тона, както и за прикачени към тях ремаркета или каравани, е без промяна през 2024 г. Годишната е 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., а седмичната - 13 лв. Без промяна е и цената на уикенд винетката – 9 лв.

Отделна е-винетка за ремарке или каравана се купува само, ако при прикачването им към лекия автомобил общото им тегло надхвърля 3.5 тона. Електронната винетка за лекия автомобил и за ремаркето/караваната може да бъде с различна продължителност според необходимостта. Например винетката за лекия автомобил може да е годишна, а за ремаркето или караваната да е месечна, седмична или с друга продължителност в зависимост от предпочитанията на шофьора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox

Откажи