Кирил Петков се качи на крайцера "Аврора"! Екшън пред парламента

Ескалация на протестите срещу Изборния кодекс

Кирил Петков се качи на крайцера "Аврора"! Екшън пред парламента | StandartNews.com

На протеста пред парламента има лека ескалация. Раздвижването се дължи на това, че хората са решили да се насочат към БНТ, където тази вечер има представители на другите партии. 

От трибуната се чу искане за импийчмънт на президента Румен Радев и възгласи "Тук не е Москва".

"Преди малко повече от денонощие "хартиената коалиция" взриви законодателния процес в България. Приеха се набързо и на тъмно изменения, без да са консултирани в широк обществен дебат, без да се спази законодателната процедура. Между първо и второ четене бяха внесени съществени изменения в Изборния кодекс, които изцяло преобръщат философията, на законопроекта, който беше приет на първо четене, рушат доверието в изборния процес и са в ущърб на демокрацията в България", заяви за "България Он Еър" Надежда Иванова от "Демократична България".

"Подмяна на вота на българските граждани. Те искат да върнат фалшивите бюлетини, искат 150 хил. бюлетини пак да бъдат задраскани по фалшив начин. Просто те са царе на старите техники и искат отново да накарат българите да се чувстват като едни глупаци, на които някой им подменя вота. Ние заставаме твърдо срещу това, но хубавото е, че не сме сами", категоричен е съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Протестът продължава, а множеството се е насочило в посока Орлов мост. Към парламента полетяха и ролки тоалетна хартия. Основното искане остава - хартиената бюлетина да не се въвежда, защото това ще върне манипулацията в изборите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай