Хр.Иванов: Правосъдието е сляпо за корупцията на върха

Местните власти и местната магистратура са най-големият проблем.

Хр.Иванов: Правосъдието е сляпо за корупцията на върха | StandartNews.com

Специализираното правосъдие се оказа сляпо за корупцията по високите етажи. Местните власти и местната магистратура са най-големият проблем. Такава позиция изрази лидерът на Демократична България Христо Иванов пред bTV. По думите му възникна проблемът, че специализираният съд обслужва зависимости на централно ниво.

Делото "Иванчева"  -  по негово мнение това не е пример, тъй като това дело не е от високите етажи на властта. Иванчева е районен кмет, а това не е нивото на атакуване на корупцията у нас, и второ - делото не е завършило, добави той.

Позицията на нашата партия е, че тази структура не оправдава своята позиция и трябва да бъде закрита, трябва дискусия по темата и следващият парламент ще я продължи, добави Христо Иванов.

Институциите са си затваряли очите - това е голямата криза на българската държава. За съжаление обаче не се виждат адекватни реакции.

Той се позова на един цитат от класиката: "Ако мислите, че моите възможности са по-малки от един банкер, значи нямате представа за възможностите на един политик"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай