Сряда,

Къде беше Валери Симеонов в утрото на 1 юли?

От: Стандарт, колаж Флагман -
7838
Къде беше Валери Симеонов в утрото на 1 юли?
A
A
A

Основателят на НФСБ и създател на телевизия „СКАТ“ Валери Симеонов посрещна Джулай морнинг на любимото си място Камен бряг със своята спътница в живота Венера Тодорова. Двамата избраха именно тази локация, защото там тази година с подкрепа на ТВ „СКАТ“ и по идеята на Симеонов бе изграден паметник на вокалистa на „Юрая Хийп“ Джон Лоутън, който почина миналата година ден преди да успее за последно да присъства на Джулая – събитие, което се провежда всяка година само в България заради едноименния хит на бандата „July Morning”, пише Флагман".

Композицията на паметника на Лоутън е много интересна. Тя е изградена от две части – скулптура на музиканта и голяма мраморна пейка, на която той е седнал. Идеята е всеки, който иска да посрещне първото юлско слънце с вокалиста на „Юрая Хийп“, да може да го направи поне символично с него. 

Фигурата на Лоутън е изработена от скулптора Александър Хайтов – син на писателя и публицист Николай Хайтов и е поставена в Камен бряг с подкрепата на децата на вокалиста Патрик и Натали, както и с помощта на Община Каварна, чийто кмет Елена Балтаджиева е прегърнала идеята на Валери Симеонов и е оказала огромна помощ.

„Джон беше наш много скъп приятел. В знак на уважение към него аз и ръководството на ТВ „СКАТ“ решихме да направим тази композиция. Само преди година се разделихме с него, а днес той пак е тук, на Камен бряг и пак посреща изгрева. С Джон успяхме да направим над 20 документални филми, които представиха особеностите и красотите на България – той много обичаше страната ни“, каза пред Флагман Валери Симеонов. Той изказа личната си благодарност за подкрепата към кмета на Община Каварна Елена Балтаджиева. 

Джулай морнинг - уникалният празник на България


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички