Кацаров: Проверката на КПКОНПИ ще изчисти името ми

Министърът с голямо удоволствие ще даде обяснение, за да изясни колко честно и коректно е постъпила здравната администрация

Кацаров: Проверката на КПКОНПИ ще изчисти името ми | StandartNews.com

Здравният министър Стойчо Кацаров коментира в "Още от деня" проверката на КПКОНПИ в министерството на здравеопазването относно процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове на ученици.

„Проведохме няколко процедури за закупуване на бързи антигенни тестове. Те се случиха по прозрачен начин. Даже поканихме медиите да присъстват на отварянето на офертите. Документите, свързани с процедурите, са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването, протоколите на заседанията, класирането и самите договори, които са сключени с фирмите“, каза той.

„Министерският съвет ни предостави пари да закупим 1,5 млн. бързи теста за учениците. Благодарение на постигнатите изключителни ниски цени по време на процедурите, закупихме три пъти повече теста– 4,7 млн.“, коментира Кацаров.

„Радвам се, че комисията на Сотир Цацаров ще провери търга, защото по този начин ще спомогне за изчистването на името ми от клеветническите твърдения“, заяви Кацаров и допълни, че с голямо удоволствие ще даде обяснение пред КПКОНПИ, за да изясни колко честно и коректно е постъпила здравната администрация.

По повод плановете на здравното министерство да слее лечебното заведение с Детската болница, Кацаров заяви, че вчера е подписал протоколно решение за сливане на болниците.

„Това, което трябва да видят всички е, че властта се отказва от своята привилегия, да има правителствена болница, а отваря вратите на болните деца“, каза Кацаров.

Допълни, че ще се построи изцяло нов корпус на терена, който се намира в сърцевината на Южния парк, за да имаме една истинска Национална детска болница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай