Капитан на кораб цопна в Дунав, издирват го

Инцидентът е станал по време на работа в тежка метеорологична обстановка

Капитан на кораб цопна в Дунав, издирват го | StandartNews.com

70-годишен капитан на кораб, който е паднал в река Дунав близо до Русе, се издирва. Инцидентът е станал по време на работа в тежка метеорологична обстановка по реката, съобщава Нова телевизия.

Организирана е спасителна операция, но от мъжа няма следа. Малък моторен кораб с двама души екипаж в понеделник е отивал да залесява и разчиства дървета на един от островите на река Дунав. 

„По първоначална информация, тъй като корабът не е можел да бъде управляван заради плаващи дънери, засягащи навигацията му, капитанът и морякът слизат в лодка, за да отстранят проблема. Времето е било изключително лошо. Имало е големи ветрови вълни. Лодката, след удар в борда на кораба, започва да се движи неконтролируемо и капитанът пада зад борда”, заяви капитан Иван Жеков от "Морска администрация" – Русе.

Веднага към мястото е изпратен катер, който да помогне в издирването. „Издирвателните действия от страна на „Морска администрация” са прекратени към момента. В операцията във вторник се включиха и полиция и доброволци. Вероятно действията от страна на МВР продължават”, посочи капитан Жеков.

По думите му изчезналият мъж е с 20-годишен опит. „Той на практика познава условията за работа и опасностите, които крие реката. Ще предприемем необходимите действия, за да установим причините за падането му”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай