Кандидат-студенти пишат за „игри на щастието“

Кандидат-студент изтегли темата „Игри на щастието“, по която ще пишат всички явили се днес на изпита

Кандидат-студенти пишат за „игри на щастието“ | StandartNews.com

С писмен изпит по журналистика започва втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2019/2020 г. В аудитория 272 на Софийския университет започна писменият изпит по журналистика, за който 348 кандидати са подали заявление за явяване.

Кандидат-студент изтегли темата „Игри на щастието“, по която ще пишат всички явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми: „Шоуто трябва да продължи“ и „Дом и свят“.

Проф. Ренета Божанкова, заместник-ректор на Алма матер, приветства кандидатите с добре дошли и изрази надеждата си да работят спокойно и съсредоточено и да покажат на авторитетната изпитна комисия добро познаване и разбиране на света, който ни заобикаля.

В балообразуването на бакалавърските програми по „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“ влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. В специалност „Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по „Български език и литература“, „История и цивилизация“, „Философски цикъл“ и чужд език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай