Камен Алипиев: За жените Мондиалът е ревю на секссимволи

Камен Алипиев: За жените Мондиалът е ревю на секссимволи | StandartNews.com

Камен Алипиев, БНТ

- Световното по футбол в Бразилия е доста емоционално. Как тези емоции се отразяват на вас - водещите и коментаторите?

- Като водещ на студийната програма "Всички в един ритъм" гледам всички мачове и мога скромно да кажа, че поне за мен това е най-интересното световно първенство досега. Има много изненади, доста от фаворитите отдавна си стегнаха багажа и вече са по плажовете, докато отбори като Колумбия и Коста Рика, които не бяха слагани в сметките, продължават на четвъртфиналите. Иначе емоциите наистина са големи и това се усеща не само в коментарите на колегите ни, но дори и по улиците, където хората също живеят в ритъма на световното първенство. Ние в студиото също се забавляваме и се надявам това да си личи и да предаваме доброто си настроение на зрителите.

- Тази година БНТ залага на по-разчупен формат - иновативно студио, атрактивни гости, млади коментатори. Освен положителните отзиви, получавате и критики. Как ги приемате?

- Всъщност ние заложихме на подобен формат още преди 4 г. - на световното в Южна Африка, но както всичко в България и това беше забравено много бързо. Младите ни коментатори пък (с изключение на Валери Генов и Георги Славчев) вече имат доста солиден опит, натрупан при отразяване на големи спортни събития, и мисля, че всички без изключение се справят добре и демонстрират сериозна подготовка и знания. Що се отнася до критиките - те са задължителни, даже този път дежурните "експерти" са доста тихи. Аз самият търся и търпя критика и непрекъснато провокирам дискусии във Фейсбук. За щастие, положителните отзиви са доста повече от отрицателните, но всички ние знаем, че винаги може и по-добре.

- Данните показват високи рейтинги и ефирно лидерство на БНТ, но и силен интерес от страна на дамите към първенството. Променят ли се традициите да се смята футболът за мъжка страст?

- Миналата седмица четох едно доста интересно социологическо проучване, което показва почти изравнен интерес при мъжете и жените - 52 срещу 48 процента. Не смятам това за странно, дори и в нееманципирана България, в която жените правят салата, докато мъжете са си качили краката на масата и гледат мача. Интересът на дамите не ме изненадва, още повече, че доста от звездите на световния футбол са безспорни секссимволи. Изравняването на интереса е тенденция, започнала преди години, и може да бъде изненада само за хората, които не са й обърнали внимание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай