Какво е поведението на децата на пътя? Ето какво ще получи всеки първокласник

Специална инициатива

Какво е поведението на децата на пътя? Ето какво ще получи всеки първокласник | StandartNews.com

Материал по пътна безопасност ще получи всеки първокласник, подготвен от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, информират от институцията.

В него има послания по безопасност на движението за най-малките ученици. Разработката ще бъде разпространена в училищата в цялата страна със съдействието на Министерството на образованието и науката .

Под формата на комикс на тема “Винаги избирам безопасния път до училище!“ са представени различни ситуации на пътя, на които трябва да обръщат внимание децата още от ранна възраст. Достъпните и интересни илюстрации целят да привлекат вниманието на учениците към правилното пресичане, както и към правилата при каране на велосипед и пътуване в автомобил.

Повишаването на знанията на децата за правилата за движение по пътищата и формирането на култура за безопасно движение по пътищата е приоритет в работата на институциите, отбелязват от агенцията.

Наред с проекти насочени към повишаване вниманието и поведението на децата на пътя, предстои и създаването на Национална програма за развитие на обучението по безопасност на движението по пътищата. По нея работят от МОН и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“. Очаква се тя да започне да действа още през следващата година. 

Двама души са загинали, а 24 са ранени при пътни инциденти през изминалото денонощие в страната, според данните на МВР. Тежките произшествия са 18, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай