Кабинетът взема спешни мерки след мощните порои в Северозапада

Грижата е за опазване на сигурността на засегнатите от наводненията

Кабинетът взема спешни мерки след мощните порои в Северозапада | StandartNews.com

Министерският съвет предприема спешни мерки за опазване сигурността на бедстващото население след пороя в Берковица, област Монтана, и в ботевградското село Врачеш, съобщиха от правителствената прессцелужба.

За щастие няма данни за пострадали хора в района, но материалните щети са големи.

С разпореждане на премиера Николай Денков българската армия ще се включи в усилията за преодоляване на последствията от наводнението в Берковица. Военнослужещите ще окажат необходимата помощ със специализирана техника и ще окажат съдействие за почистване на най-засегнатите райони на града. Премиерът е в постоянен контакт с министъра на отбраната Тодор Тагарев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков екипи на Областно пътно управление в Монтана също се включват в дейностите по овладяване на усложнената обстановка. Екипи на службата ще извършват наблюдение и на стената на яз. "Мишковец" в землището на населеното място заради повишеното ниво на водоема.

Екипите на главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР са на място и работят. Директорът на ПБЗН Александър Джартов посети пострадалите райони и е в постоянна връзка с вътрешния министър Калин Стоянов. От "Пожарна безопасност и защита на населението" информират, че нивото на язовир "Клисурица", община Монтана, се нормализира. На място с хидромоторна помпа работят служители на главната дирекция. В Берковица работят общо четири екипа.

Засегнато от проливни дъждове е и ботевградското село "Врачеш", където работят пет екипа на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Всички екипи останаха по места цяла нощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай