Извънредно! Обрат с оставката на главсека на МВР (Видео)

Тя беше провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск, каза Коцев

Извънредно! Обрат с оставката на главсека на МВР (Видео) | StandartNews.com

Живко Коцев оттегля подадената си оставка като главен секретар на МВР. Това обяви самият той на брифинг в МС. 

"Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оттегля своята подадена оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години и кариерата ми е преминала изцяло в правоохранителните структури", заяви той. 

По думите му първоначалната му реакция била "на огромно разочарование, обида и болка за отношението спрямо него". "Забелязвам, че срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дикредитира - като личност и професионалист. От сряда насам не спират спекулациите и внушенията спрямо мен и моята личност. Очаквам в следващите дни тази кампания да придобие невиждани мащаби и да се разгърне в още по-голям спектър", подчерта Коцев. 

И допълни:"Днес забелязах, че моята оставка беше използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на МВР. Това обстоятелство ме ангажира и ме задължава - мой морален и професионален дълг е да се върна и да работя. Да си изпълнявам служебните си задължения. Защото тук не става вече дума само за мен, а и за всички български граждани, на които трябва да осигурим спокойствие, ред и стабилност". 

Коцев коментира и информацията, че ДАНС е правил обиск в неговия дом заради акцията в Агенция „Митници”. „На 3 април бях поканен да съдействам на образувано наказателно производство. Явих се в КПКОНПИ и прокуратурата, след което на по-късен етап бяха извършени определени процесуални действия в служебния ми офис и дома ми. Всичко останало, което се говори по повод колосални финансови и парични средства – не отговаря на истината”, категоричен е той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Малин
преди 3 седмици

Мъжка постъпка. Така работят гробаритесдсдпс с рекет и изнудване и психоатаки.

Откажи
ambermen
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи