Изчезна мастит бизнесмен от сивия сектор по морето

Синът му се обадил на чичо си след като Бургазата не се прибрал часове

Изчезна мастит бизнесмен от сивия сектор по морето | StandartNews.com

Една от най-популярните фигури на сивия сектор в бизнеса по Черноморието - Весо Петров, по прякор Бургазата, от Черноморец, днес сутринта е изчезнал, съобщи Флагман.бг.

ВИЖ ОЩЕ: Кой е маститият бизнесмен Весо Бургазата и защо изчезна? Версиите

Снощи бил със сина си на ресторант, а на сутринта му казал, че отива до магазина.

Момчето видяло как баща му взима ключовете за една от многото коли, които притежава, но след като не се е прибрал няколко часа, забелязало, че телефонът и всичките му документи са в спалнята му.

Уведомил веднага чичо си Здравко. Все още не са минали 24 часа и братът Здравко Петров не може да го обяви за издирване, но е вдигнал на крак полицията от РУ-Созопол.

За странното изпаряване на Весо Бургазата Флагман.бг узна от два независими източника.

50-годишният Весо Петров и брат му Здравко Петров се занимават с всякакъв вид бизнес от зората на демокрацията, имат огромни контакти в ъндърграунда. Собственици са на строителна фирма, която има обекти, както в столицата, така и в родния им град Черноморец. През годините са притежавали мандра и фурна.

През последните години обаче, Весо започнал да поема ангажименти, свързани с изнудване и заплахи. При един от най-големите спорове за концесиониране на плаж и подялба на недвижимости в Черноморец между двама бизнесмени, Бургазата е застанал на страната на единия от тях, при което, в крайна сметка, преди 4 месеца е получил обвинение от Окръжната прокуратура в Бургас за изнудване и заплахи.

Задържан е под стража, а след това 3 месеца е бил под домашен арест с гривна, тъй като зад гърба си е имал условна присъда за подобно престъпление.

Весо Бургазата е разведен, има син и дъщеря.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай