Кой е маститият бизнесмен Весо Бургазата и защо изчезна? Версиите

Отишъл до магазина и повече не се върнал

Кой е маститият бизнесмен Весо Бургазата и защо изчезна? Версиите | StandartNews.com

Кой е маститият морски бизнесмен Весо Петров – Бургазата, от Черноморец и защо 50-годишният мъж мистериозно изчезна?

„Флагман.бг” разказа историята му и събра на едно място всички версии по случая.

ВИЖ ОЩЕ: Изчезна мастит бизнесмен от сивия сектор по морето

Безспорен факт е, че двамата братя Весо и Здравко Петрови са развивали сериозен строителен бизнес през годините. Строили са еднофамилни къщи в Черноморец от луксозен тип, в момента довършвали голяма жилищна кооперация в бургаския ж. к. „Изгрев”.

„Строяха също така в София, преди години имаха мандра и изпълняваха логистиката на фурна със софийски собственик, на територията на Черноморец. За съжаление по-малкият с 2 години Здравко беше по-сериозният и работлив, докато Весо се увличаше по скорострелното печалбарство. Той е невъздържан и често пребиваше някого без особена причина”, разказа близък до семейството приятел от Черноморец, предаде „Флагман.бг”.

Миналата година, въпреки че имали достатъчно имоти и пари Весо Бургазата постъпил на работа във фирма за бързи кредити и с хъс събирал непогасените вноски от длъжниците. Често познатите му го виждали превъзбуден, състоянието му показвало, че върви към дъното. В края на октомври Весо и дългогодишният му съратник от София – предприемачът Константин Ралев, опитали да вземат около 300 хиляди евро от бургаски бизнесмен, който също строи в Черноморец и има огромно влияние в бранша.

Ралев е същият предприемач, който през 2015 г. взриви държавата, че е бил измамен от двама свои съдружници във фирмата, в която той държал 60% от строежа на 34 имота в апарткомплекса „Форест гардън” – в непосредствена близост до къмпинг „Черноморец”.

Той оповести тогава, че съдия Румяна Ченалова от Софийския градски съд е допуснала зад гърба му да се проведе общо събрание, след което тези имоти са продадени за 140 хил. евро, при условие че са стрували поне 3 млн. лв.

След това обаче Ралев се установил окончателно в Испания и така до ден-днешен не става ясно дали отношенията между него и бившите му съдружници са уредени. Към настоящия момент Константин Ралев се намирал в хотел „Блу бей” в Созопол, където според източник „Флагман.бг” е управител на ресторанта. Тези дни Ралев често бил срещан с Весо Бургазата, който също преди около седмица се прибрал в Черноморец от София и започнал да стяга морската си къща за сезона, където смятал да остане с втората си жена, с която също е разведен, както е станало с първата, от която има 18-годишна дъщеря.

Втората му жена и 7-годишната им дъщеричка също пристигнали с него, което правело добро впечатление на роднините му, защото напоследък Весо все бил в лошо настроение и унил. Причината да изглежда така е пребиваването му зад решетките на Бургаския затвор тази зима, с последвал домашен арест до края на март.

Бургазата има дебело криминално досие, няколко условни присъди за побоища, а преди години е лежал в затвора и за опит за грабеж. Пикът в криминалната биография на Весо е от края на октомври миналата година, когато заедно с Ралев опитали да вземат от техен бивш партньор в Черноморец 300 хил. евро. Те твърдели, че този човек им дължал пари от сделки по продажби в апарт комплекс „Съни айлънд”, намиращ се на отсрещната страна на „Форест гардън”.

Весо няколко дни по-късно пристигнал в гаража на този бизнесмен в Черноморец, който бил устроен и като офис. По това, което е описано в жалбата до прокуратурата, става ясно, че има натрошени ребра, цепната вежда и множество други по-леки наранявания. Весо настоявал за 100 хил. евро, за да го остави на мира. Той обаче не знаел, че в гаража са монтирани видеокамери със звукозапис, след което веднага е бил прибран на топло за 2 месеца в ареста на бургаския затвор, а после с гривна вкъщи за още 3 месеца.

Именно в периода след излизането от този арест Весо не се чувствал добре. Хората, които го познават добре, смятат, че е изключено да е отвлечен и убит, също така и че той би се укрил, изчезвайки зад граница с джипа си „Порше Кайен”, оставяйки всичките си документи и ценни вещи у дома.

В събота вечерта Весо завел на ресторант 7-годишната си дъщеричка. Жена му тръгнала внезапно за София, тъй като й възникнал неотложен ангажимент, по думите на самия Весо пред близките му. Сутринта в неделя Весо казал на детенцето си, че излиза до магазина. След като до обед не се прибрал, детето алармирало своя братовчед – сина на чичо си Здравко.

Вчера в късния следобед втората съпруга на Весо се е прибрала от София, тя и братът Здравко към момента се намират в РУ-Созопол и помагат за издирването.

Майката на изчезналия бизнесмен Весо Петров-Бургазата изключва синът й да се е самоубил. Зора Петрова се моли всичко с него да е наред.

"От вчера сутринта изчезна. Разбрахме малко по-късно, защото си е оставил всичко - документи, пари. По обяд брат му разбра. Не мога да си обясня какво се е случило. Весо преди няколко месеца имаше проблеми. Започна да пие лекарства за депресия или нещо подобно. Не съм много сигурна. Но беше добре. Изключено е да се самоубие. Познавам си детето", каза Зора Петрова пред "Флагман".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай