Иван Тотев: С нетърпение чакаме днешния празник

Пловдив е готов за Европейска столица на културата и с нетърпение очакваме днешния празник. Това каза кметът на Пловдив Иван Тотев пред бТВ във връзка с откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019...

Иван Тотев: С нетърпение чакаме днешния празник | StandartNews.com

Пловдив е готов за Европейска столица на културата и с нетърпение очакваме днешния празник. Това каза кметът на Пловдив Иван Тотев пред бТВ във връзка с откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

„Естествено, много от нещата, които искахме да станат, не можаха да се случат в момента, в който откриваме - има доста места, на които още се строи“, отбеляза Тотев.

Кметът обясни, че ремонтът на централния площад е започнал още през 2012 г. и въпреки огромното желание той да бъде завършен до 2019 г. заради сложността на проекта и археологическите разкопки това не се с случило.

„Културна столица не е инфраструктурен проект - той е културен проект. Най-важният проект са хората, събитията, които ще се случат в Пловдив. А площад „Централен“ - до два месеца ще бъде готов. Докато стартира туристическият сезон ще бъдем готови“, заяви кметът на Пловдив.

Тотев заяви, че кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата се е правела от ентусиасти от независима фондация, без участието на общината, които първоначално в кандидатурата са включени много обекти, без да е ясно тяхното състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай