Истината за мигрантите. Агенцията за бежанците се обади

Няма толкова голям проблем, каза шефката й

Истината за мигрантите. Агенцията за бежанците се обади | StandartNews.com

След побоите в София, решението на МВР да засили полицейското присъствие в центъра на столицата и тревогите на хората заради мигрантите, Агенцията за бежанците най-после проговори.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски и Борисов предлагат радикални мерки по мигрантския въпрос

"За мен реален проблем с лицата, които са настанени в трите центрове, няма в степента, в която в последните дни сме свидетели на масово говорене и спекулиране с конкретиката в различни медии, да не говорим в социалните групи", каза в "Денят започва" по БНТ Мариана Тошева - председател на Държавна агенция за бежанците.

Тя увери, че центровете за настаняване на бежанци в момента са запълнени на 43%, което се равнява на около 1600 души. Центърът в "Овча купел" е запълнен на 78% към днешна дата, а във "Враждебна" от 300 души капацитет са настанени 216. Във "Военна рампа" от 650 - 194 са потърсили убежище.

"Има спад. Той не е необичаен заради зимния сезон", посочи Мариана Тошева.

От Държавна агенция за бежанците още през 2022 година инициират разговори с МВР. Настояват вътрешното ведомство да поеме  охраната на центровете, поради бързото запълване на капацитета и профила на настанените. В момента в центровете се случват по думите на Тошева "инциденти от битов характер".

"Те като цяло са много редки. Тази година това е първият ни инцидент. Извън центровете - това са живи хора, различни хора. Не може да се твърди, че инциденти, които са се случили или са провокирани от чужденци, са точно от лица, търсещи закрила, които излизат от тези центрове. Както и МВР потвърди след като проведе съответните действия", смята Тошева.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Димо
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
Ели
преди 1 месец

Сега пък си Димо, вчера беше Ангел и т. н., ти си един нещастен импотент и отчаян чикиджия.

Откажи
Моля ?!?!
преди 1 месец

Хуй смачкан,не се казваш Димо,а името ти е Бай Хуй ! Кой те пита тебе тук да се обясняваш ,че си чекиджия,ебач и по-точно си яко ебан гей с разпран гъз.

Откажи
хххххх
преди 1 месец

И как точно го сметна, че са заети 43 % като от посочените цифри излиза че са 60% или просто си ги приказва със задника си, че то мозък явно нема

Откажи
Ххххххх
преди 1 месец

Абе дано те подгонат двама такива "безпроблемни" мигранти някоя вечер да видиш колко е спокойно положението!

Откажи
Ели
преди 1 месец

Дано някой ден нападнат теб, дъщеря ти, твоя близка. Тогава ще запееш друга песен. Стига с тия лъжи. Проблем има, и то голям. Иди да живееш в Овча купел да видиш как хачат и плюят по момичетата Как ги зараждат, как ги опипват. На Женския пазар е отврат, хората бягат оттам като от чума.

Откажи
Тъй ли ?
преди 1 месец

Приказвай ти,ама га нахлуят крадци в двора или право дома и ти запалят къщата или те открадат ,сетне друго ще хортуваш .

Откажи
Българин(май съм бежанец)
преди 1 месец

Никой не им вярва, нито на разните агенции, нито на МВР! На всички е ясно, че за управниците, българите и България са нещо от което, трябва само да се взима, краде и стриже. Така че, тия с нямането на проблеми си ги говорете между вас!

Откажи