Гришо набира средства за ваксина

Стана лице в кампанията на ЕК

Гришо набира средства за ваксина | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е сред лицата в кампанията на Европейската комисия за набиране на средства за лечение и създаване на ваксина срещу коронавируса, съобщи еврокомисар Мария Габриел.

Българският тенисист се обърна към обществеността във видео, което беше публикувано в канала на ЕК в YouTube, предаде БНР.

"Днес целият свят е изправен пред силен и опасен противник - коронавирусът. Урокът, който научих от спорта, е, че сме по-силни, когато сме обединени. Моят екип има ключова роля във всеки мой успех.

Заради това международното сътрудничество в сферата на науката и проучванията е ключът към успешната борба с Covid-19. Нека дадем на най-добрите ни учени и предприемачи инструментите и подкрепата за създаване на ваксина, лечение и диагностициране на вируса. Това ще ни доближи до момента, в който ще чуем отново: "Гейм, сет и мач". За благосъстоянието на човечеството след коронавируса. Благодаря ви", каза Димитров.28-годишният Григор закупи и дари респиратор на болницата в родния си град Хасково.

">

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай