Горещ телефон за пенсионери

На него възрастните хора ще получават информация за коронавируса и психологическа подкрепа

Горещ телефон за пенсионери | StandartNews.com

Телефон за пенсионери пуска социалното министерство. На него възрастните хора ще получават информация за коронавируса и психологическа подкрепа. Откритата линия е на телефон: 080088001. Тя ще  бъде отворена утре,  23 март 2020 г., и ще действа до края на извънредното положение, съобщи социалното ведомство. Информация на горещия телефон ще получават и хората с увреждания.

Линия ще се поддържа от доброволци – психолози и студенти по психология и социална педагогика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, които всеки ден от 9 до 17 ч ще консултират нуждаещите се.

Колцентърът на МТСП ще продължи да дава и актуална информация за въведените мерки в социалната сфера до края на извънредното положение, както и по теми, свързани с организацията на работа, правата на работещите, предоставянето на социални помощи и др.

В подкрепа на семействата и децата продължава да бъде националната телефонна линия към Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) – 116111. На нея родителите също могат да получат помощ от психолог.

От тази седмица психолозите и логопедите в центровете за обществена подкрепа, детските центрове и центровете за социална рехабилитация и интеграция също са в готовност да консултират потребителите на услугите и техните семейства се по телефон, скайп или вайбър. Специализирана подкрепа могат да получават и регистрираните в бюрата по труда.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай