Голяма промяна с паметника на Шипка. Изненадата

Ново работно време и грандиозен пилон с националния флаг

Голяма промяна с паметника на Шипка. Изненадата | StandartNews.com

Голяма промяна с паметника на Шипка. Ново работно време и грандиозен пилон с националния флаг.

В петък на пилон на Шипка беше издигнат националният трибагреник. "Това е традиция от повече от 10 години. Той е с размер 10 на 6 метра и е с 60 кв. метра обща площ", съобщи директорът на Национален парк-музей "Шипка-Бузлуджа" Чавдар Ангелов.

Той обясни, че височината на самия пилон е 22 метра. "Гледката е уникална. Паметникът е внушителен, а мястото е исторически важно за страната ни и това е причината стотици да се качват тук за националния празник", посочи той.

От сряда Паметникът на свободата на връх Свети Никола ще работи с ново работно време, съобщават в официалната си фейсбук страница от Национален парк-музей "Шипка – Бузлуджа".

Монументът ще бъде отворен за посещения от 9:00 до 17:00 часа, а билети ще се продават до 16:30 часа.

Във връзка с честванията на Националния празник на Република България на 3 март Паметникът на свободата ще работи с вход свободен и ще бъде отворен за посещения след края на официалната част.

В този ден той ще бъде с удължено работно време и ще приема посетители до 19:00 часа.

Програмата на честването край Паметника "Шипка" ще започне с благодарствен молебен, отслужен от старозагорския митрополит Киприан и ще продължи с прожекция на филма по одата на Иван Вазов "Опълченците на Шипка" на режисьора Пламен Мирянов, поклонение и поднасяне на венци и цветя и концерт на квартет "Армейска песен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи
Леля
преди 1 месец

Гледате ли тъпите коментари под статията ? Коментари без връзка с написаното .

Откажи
Ивелин Иванов
преди 1 месец

Само едно нещо не мога да разбера защо само за 3 март се слага трибагреник на върха а не се подържа постоянно, разбирам че метеорологичните условия за доста сурови но си мисля че държавата може да отдели средства за един флаг който да се вее там горе целогодишно

Откажи