Голяма новина за морето ни! Кога откриват сезона и какви са цените

Много добре се движат ранните записвания на летовници

Голяма новина за морето ни! Кога откриват сезона и какви са цените | StandartNews.com

Масово хотелите по южното и северното Черноморие отварят в началото на май, за да посрещнат първите морски туристи. Те идват през почивните дни покрай Великденските празници, които тази година съвпадат с Гергьовден – 6 май. В този период от чужбина се очакват основно гърци, румънци и македонци, разбира се, се разчита и на български туристи.

Сезонът се открива с около 10-15% по-високи цени. Причината са повишените разходи и все още невъзстановеният сектор от ковид-пандемията, коментира пред Тrаvеlnеws Станислав Стоянов, заместник-председател на Съюза на хотелиерите в „Златни пясъци“. По думите му по-късното отбелязване на Великден тази година доближава почивни дни през празника до началото на активния летен сезон, затова над 90% от хотелите в курортните комплекси ще започват работа по-рано тази година в опит да си удължат сезона.

В Слънчев бряг сезонът ще бъде открит на 1 май, а по на юг от Бургас единични хотели планират да отварят седмица преди това. От курорта са доволни, че засега много добре се движат ранните записвания на летовници – очертава се между 10 и 20% ръст на туристите спрямо миналата година.

Снимка "Флагман"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай