Голяма новина! Стотици обекти реставрирани с подкрепата на Доган

Подробности от Мустафа Карадайъ

Голяма новина! Стотици обекти реставрирани с подкрепата на Доган | StandartNews.com

Стотици културно-исторически обекти в България са реставрирани с подкрепата на Ахмед Доган. Това съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на обиколката на Централния лъч на Движението в Родопите.Разкриването, съхранението и популяризирането на културно-историческото наследство в цялото му многообразие и пълнота е основен приоритет на ДПС. Кметовете от Движението са ангажирани културно-историческото наследство в общините им да се превърне в основа за икономическо развитие и просперитет на регионите, заяви Карадайъ.

От Видин до Кърджали във всеки град той и екипът на Централния предизборен лъч посещават археологически обекти, църкви, джамии, синагоги, теккета.

Благодарение на Ахмед Доган е ремонтирано минарето на легендарната Дървена джамия в село Подкова, община Кирково. Тя е известна още като Джамията на седемте моми.

Благодарение на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, това, което е възможно направихме тук за Йеди къзлар джами. В цяла България, благодарение на д-р Ахмед Доган, имаме доста реставрирани  културно-исторически обекти. Няма да ги изреждам, някъде към 2010 година бяха над 160 по списък, религиозни храмове - и християнски, и теккета, и тюрбета, и джамии, каза Карадайъ в Джамията на седемте моми. По примера и настояването на нашия почетен председател д-р Ахмед Доган ние казваме „културно-историческото ни наследство в неговата пълнота и цялост е основа дори и за икономическо развитие". За това са ангажирани и нашите партийни структури, и нашите местни власти и кметовете.

Ние гледаме в цялост и в пълнота епохите. Необходимо е да има комплексен подход, когато правим програми за развитие на регионите. Културно-историческият туризъм трябва да е част от цялото, каза още Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай