Голяма контрабанда. Фалшиви продукти на наш ГКПП

Намерени в товарен автомобил

Голяма контрабанда. Фалшиви продукти на наш ГКПП | StandartNews.com

Фалшиви парфюми и тоалетни води с общо тегло 1400 килограма задържаха митничари в района граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция „Митници“.

На 3 октомври митнически служители в района на ГКПП „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат спрели за проверка товарен автомобил, превозващ групажна стока от България за няколко държави в Западна Европа. Една от общо петте пратки от товара е била селектирана като рискова. При щателната митническа проверка било установено, че две от палетата с общо тегло 1400 килограма съдържат парфюми и тоалетни води от 20 известни търговски марки.

Откритите парфюмерийни изделия са задържани поради възникнало основателно съмнение, че се превозват в нарушение на регламент на Европейския съюз относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. Работата по случая продължава с уведомяване на притежателите на търговските марки, уточняват от агенцията.

От началото на годината това е пети случай, при който митничарите на ГКПП „Дунав мост 2“ задържат парфюми с лога на различни защитени търговски марки, сочи справка на БТА на официалния сайт на Агенция „Митници“. На 20 март на същия граничен пункт са задържани 1803, на 12 август т.г. - 3742, на 15 август - 854, и на 21 септември – 1085 „маркови“ парфюма. Общото количество задържани фалшиви парфюми при четири случая е 7484 броя и 1400 килограма – при петия случай. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай