Голям ден за пенсионерите. Всички са доволни

НОИ с важно съобщение

Голям ден за пенсионерите. Всички са доволни | StandartNews.com

Големият ден за пенсионерите е утре. Всички са доволни, защото започва изплащането на месечните суми.

ВИЖ ОЩЕ: НОИ праща най-важните писма. Чакат ги хиляди пенсионери

Изплащането на пенсиите през октомври 2023 г. чрез пощенските станции ще започне на 9 октомври (понеделник) и ще завърши на 20 октомври (петък). Преводите на сумите за октомврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 октомври 2023 г.

Датата за изплащане на обезщетенията за безработица през този месец е 16 октомври (понеделник).

Информацията за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира всеки месец и е достъпна през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Невянка
преди 6 месеца

Като нямате качествена новина не дъвчете темата за пенсиите. Всеки пенсионер си знае датата на пенсията,това не е гоооооолямата ви новина.

Откажи
Георгиева
преди 6 месеца

Защо сте написали " големия ден" ? Ирония ли влагате или ? Пенсията ми закъснява с два дни защото в събота и неделя държавата не изплаща на пенсионерите. А те пенсиите са толкова много големи, че пенсионерите могат да изчакат два дни за да си починат преди да хукнат като изоглавени да платят веднага комунално битовите си разходи. Съвет към пенсионерите: погледнете кога се пада следващия месец датата за пенсия, че да не се налага да вземате заем за 1-2 дни.

Откажи