ГЕРБ е "Титаник", а Бойко кара оркестъра да свири

Съпредседателят на Коалиция "ГОРДА България" Слави Бинев коментира пред "Стандарт" скандала с подслушването и предизборната ситуация у нас.

ГЕРБ е "Титаник", а Бойко кара оркестъра да свири | StandartNews.com

- Г-н Бинев, кой поръча подслушванията и кой е подслушван?

- Цяла България е подслушвана, а поръчителят е ясно кой е, но към него следи няма. Дори и за най-големите скептици, тези, които харесваха ГЕРБ, вече е ясно, че тази страна се управляваше еднолично от диктатора Бойко Борисов и няма как "слухтенето" да е било, без той да знае. Този човечец трябва да знае, че въпреки всичко накрая ще "гушне" раирания костюм.

- Обаче обвинение има само за Цветан Цветанов, Борисов за момента излиза чист?

- То и Цветанов беше чист доскоро. Въпреки първоначалния ми скептицизъм към главния прокурор заради избора му, а и знаем как се избират висши магистрати у нас, най-малко от записите стана ясно как, сега мога да кажа, че му прави чест, че следва процедурата, и съм обнадежден от действията му. Така че накрая ще лъсне кой стои в основата на всичко, случващо се в държавата.

- Ако Борисов обаче е поръчал подслушванията, как излезе този запис с Мирослав Найденов, Кокинов и бившия премиер?

- Когато залагаш капани в гората, е съвсем нормално да забравиш къде точно си ги слагал и да скочиш сам в тях. В един момент се оказва, че ти самият си жертва на себе си.

- Тоест според Вас не Найденов е записал разговора, за да стане защитен свидетел?

- Изключено е да е Найденов. Ако записваше, нямаше да се държи по този начин, а щеше да ги провокира например. Според мен. А той просто си е отишъл при "шефа" да си оправи собствения проблем. А и този запис е рязан. Много голяма част от разговора, в който се говори предимно за мен, например го няма. Най-малкото краят на разговора не се връзва с останалата част. "Оня лудия от Европа" - това съм аз.

- Какво може да са си говорили за Вас?

- Глупости предимно. Борисов е показал истинското си лице и омразата, която таи към мен. А я таи, защото подлеците най-трудно се примиряват с добрия пример.

- Значи не вярвате на теорията, че Цветанов е "жертвено агне", а Борисов ще излезе чист?

- Изключено е. Блатото, в което са затънали, се размъти и от него никой няма да излезе чист, най-вече Борисов. Всеки, които ме познава, знае, че нещата, които сега казвам, ще се случат рано или късно и вие ще можете да се уверите в думите ми. За всичко, което се случва последната година, аз съм предупреждавал от трибуната на ЕС, а не в разговор на по кафе. И то се случи! Аз исках ареста на диктатора Борисов още преди две години от трибуната на Европарламента и тогава всички припадаха от смях. А знаете ли как ме гледат в момента? Само дето не ми носят чашите с кафе да им гледам. Защото всичко, което казах, че ще се случи - се случи. Те ме мислят за европророк.

Видях презрителното отношение на Eврокомисията през последните три години и бях наясно накъде бутат държавата. Те няма как да дойдат и да ни върнат демокрацията, ние, притиснати от глада и мизерията, сами трябваше да си върнем държавата. А и президентът Плевнелиев, който бе за мен една подставена фигура, се амбицира и помогна за този процес. Той е предпазлив, внимателен, страхлив, но в същото време действа жестоко. Опасното е обаче подозрението, че е машата на Цветелина Бориславова, която едва ли има по-малка вина от Борисов за положението, в което се намира България.

- Колко враждуващи лагера има в ГЕРБ?

- Те ще стават все повече и повече и причината е една - корабът ГЕРБ потъва. Първи скачат мишките, после лодките и спасителните пояси и всеки се спасява. Някои обаче ще потънат с кораба - ще има и такива, които до последно ще свирят като на "Титаник". Най-шантавата работа е, че тези хора се държат, все едно корабът не потъва, диригентът и капитан на потъващия кораб Бойко Борисов не поема ангажимент като един капитан - да помага на хората да излязат, а иска да ги държи до него с ноктите си като звяр.

- Според социолозите обаче ГЕРБ продължава да има най-голяма подкрепа?

- Въпросът е кои социолози го казват. Социологията е своего рода внушение, която заедно с удобните на правителството медии ни повтаряха като в мантра "ГЕРБ, Борисов, ГЕРБ, Борисов" и се превърнаха в съучастниците на това убийствено управление. Не самоубийствено, а убийствено, защото тези хора принудиха българите да се убиват помежду си.

Напоследък постоянно обяснявам за един експеримент с маймуни, на които им дават три копчета. Когато маймуната натисне първото и нищо не се случва, натиска второто и пада банан. Но като натисне третото, я удря лек ток. Маймуната никога повече не натиска копче номер три. Хората обаче го правят. Посягат към ГЕРБ отново, знаейки, че не само ще ги удари отново ток, този път може да ги убие.

Постоянно чуваме - купуването и продаването на гласове е престъпление. Да, но още по-голямо престъпление е да гласуваш за престъпници.

- Не вярвате на социолозите, как тогава си представяте следващия парламент?

- Не вярвам и на изборите - машината на лъжата има няколко компонента. Номер едно са парите, защото няма как без тях. Второ - медиите, които под техен контрол лъжат, а социолозите мажат - или обратното. Внушението е отправено към хората, а там, където не са успели да внушат или платят - ще коригират чрез лъжи и измами в самите избори. А следващия парламент си го представям преди всичко презрян, атакуем и нетраен. ГОРДА България ще вкара, надявам се, колкото може повече хора, като единствен шанс да се запази гражданският мир.

Аз обаче не вярвам, че онези ще се дадат без бой. Имам предвид всички участвали в управлението на тази държава през последните 23 години, а и тези, които ги сервизираха. Именно тях хората не ги щат, а пък те не щат да си ходят. Е как да стане без бой.

- В Европа знаят ли с подробности какво се случва в България?

- Знае се, дори знаят повече от мен. Самият аз понякога получавам достоверна информация от тях, която няма как да взема оттук.

- Например?

- Ще разберете на 7 или 8 май, когато ще излязат доказателства за какви цинични грабители на България става въпрос. Още по-ужасното е, че те не са сами, има и много съпътстващи партийки, които го играят назначена опозиция.

- Под каква форма и откъде ще получите тази информация?

- (смее се) Не знам - или ще я донесе човек с каскет, или ще бъде на флашка.

- А защо тогава ЕНП не оттегля подкрепата си от ГЕРБ?

- ЕНП е раздвоена. За моето предложение за разглеждане на скандала с подслушването в Европарламента гласуваха две трети, а за Цецо Шлифера застанаха само една трета. Моето предложение бе прието и ще се гласува на 7 май. А резултатът е ясен предварително. Разбира се, ЕС е лицемерна организация, защото не е хомогенна система. Тя не може да си позволи екстремни послания, каквито аз си позволявам. Но решението ще бъде: разследване до дупка. Защото тази пандемия може да обхване цяла Европа.

- А защо точно проф. Боян Дуранкев издигнахте за премиер, той има ли нужния опит?

- Нашите проблеми са икономически. Когато имаш нужда от акъл - отиваш при умни хора, от щастие - на цирк, от съвет - при мъдреци. Когато имаш икономически проблеми, към пожарникар ли трябва да се обърнеш или към икономист? Аз ще бъда плътно до него, за да му помагам с моя опит.

- От партиите, които се очертава да влязат, виждате ли евентуален партньор?

- Ние ще подкрепяме не партии, а политики. Всяко нещо, което е добре като решение за държавата, ще го подкрепим. Ако ГЕРБ гласуват Борисов да бъде арестуван и бит с камшици, ние ще ги подкрепим.

- Какви са основните Ви идеи как да се оправи държавата?

- Първо е нужно възмездие, за да накараме хората да повярват, че в тази държава има правила и че се спазват. И всичко останало ще последва от себе си - помислете за парите. Биха ли се появили сами от някъде? Те са като жените - търсят сигурност и в момента, в който я видят, се появяват.

- Това ли е начинът да върнете на крака дребния и средния бизнес?

- Лошото е, че и за малкия и средния бизнес говорят и нещастници, които под бизнес разбират само търговия с влияние. А малкият и средният бизнес нямат нужда от помощ, а само от правила, които да бъдат общовалидни и да бъдат равнопоставени. Трябва да бъдат създадени насърчителен и рисков фонд, които да бъдат обърнати към младите хора, които имат смелостта да рискуват. Трябва и моментално спиране на контрабандата, само при цигарите мащабите й са нечувани за България. Нужно е и либерализиране на пазара и антимонополно право. Трябва да се създаде клирингова банка, която да чисти задълженията на бизнеса към държавата и обратното.

Ами енергетиката - откраднатите пари там са над 1 млрд. лева. По този въпрос съм внесъл в прокуратурата сигнал и очаквам скоро и оттам да гръмне бомбичка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай