Галин Стоев и Огнян Минчев с голямата награда за 24 май

Галин Стоев и Огнян Минчев с голямата награда за 24 май | StandartNews.com

Варна. Известният театрален режисьор Галин Стоев, който е роден във Варна, но живее и твори от 24 години в Париж, е носител на голямата артнаграда за 24 май. Той дойде на тържествената церемония във ФКЦ, където за 21-ви път клуб „Отворено общество Варна" и неговият председател Свилен Спасов удостоиха най-заслужилите в навечерието на празника на славянските братя Кирил и Методий.

Другата голяма награда – за гражданска позиция, взе политологът Огнян Минчев, който също е варненец. Той заслужи отличието за защита на своите каузи за родния град и най-вече за спасяването на Морската градина.

Наградата на името на братята Шкорпил грабна археологът доц. Валери Йотов за уникалните находки в нос „Св.Атанас" край Бяла.

Заслужено бяха наградени учители и ученици, между които единадесетокласникът Момчил Пейчев, който е част от екипа, разработил и спечелил първо място на НАСА за проекта за космическа колония. Отличено беше и момчето-глас, "варненският Андреа Бочели" петокласникът Алекс Райчев.

Дарител на годината стана пристанище Варна и неговият шеф кап. Данаил Папазов.

Публиката, която препълни зала 1 на ФКЦ, видя на финала на церемонията великолепния моноспектакъл „Лалугер" в изпълнение на Николай Урумов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай