Гъби от супермаркет пратиха трима в болница

Гъби от супермаркет пратиха трима в болница | StandartNews.com

Трима души са в тежко състояние след като са консумирали отровни гъби. Това съобщиха от Българска агенция за безопасност по храните (БАБХ) и уточниха, че те са закупени от голяма търговска верига.

Мъж, жена и нейният баща са се отровили. Настанени са в Института за спешна медицинска помощ „Н.Й. Пирогов" и Александровската болница.

Гъбите били насипни, на етикета пишело, че са печурки. Семейството използвало само една от тях- за ястие със заешко. Сигналът е подаден днес следобед от Столична РЗИ, става ясно от официалния сайт на агенцията.

Възрастният мъж първи получил халюцинации. Лекарите имали съмнения за инсулт. После дъщеря му и нейния съпруг също били приети в болница.

Пенсионерът е настанен в токсикологията на „Пирогов". Неговото състояние е най-тежко, защото ял от ястието с гъбите няколко пъти.

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) проверява случая.

Вече има забрана за продажба на всички налични количества култивирани печурки в обектите на голямата търговска верига, както и нареждане за изтеглянето им от търговската мрежа. Инспектори към БАБХ са изискали документите за произход, годност и качество на всички видове гъби предлагани във веригата. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай