Февруарска изненада от времето. Интересен уикенд

Ето какви ще са температурите

Февруарска изненада от времето. Интересен уикенд | StandartNews.com

Февруарска изненада ни носи времето през уикенда. В почивните дни ще е ветровито, но с температури доста над обичайните за края на февруари.

В ранните часове на съботния ден в някои ниски райони видимостта ще е понижена. Облачността от запад ще се увеличава с изгледи да превали дъжд краткотрайно на изолирани места в Северна и Западна България. Около обяд ще се усили вятърът от юг-югозапад, с особено мощни пориви в планините и най-вече по северните им склонове. Дневните температури ще са между 15 и 20 градуса.

В четири области на страната е обявен жълт код за силен вятър с пориви до 22-24 m/s. Предупреждението за потенциално опасно време е в сила за областите Кърджали, Хасково, Бургас и Ямбол.

В неделя облаците ще останат плътни почти над цялата страна. По-голяма вероятност да превали в хода на деня има на места в планините и около тях. Ще остане ветровито със особено силни пориви на фьона в северните планински склонове. Дневните температури ще се повишат леко и в равнините ще прескочат 20 градуса.

От понеделник започва период с по-динамично време. Последните два дни на февруари ще са облачни с валежи предимно от дъжд. В първия ден в Югоизтока все още ще духа силен юг-югозападен вятър, с което там температурите ще се задържат по-високи. В останалата част на страната ще захладнява с тенденция във вторник дневните температури да са между 5 и 10 градуса.

От вторник до петък температурите ще се понижават и дъждът ще преминава сняг. Условия за това ще има първо в западните райони, а после и на изток. В планините на Западна и на места в Централна България ще вали временно интензивно с риск от усложнения в трафика по проходите. В равнинната част на страната няма да се трупа съществена снежна покривка.

Началото на март ще е прохладно, но температурите дори призори няма да падат под минус 5 градуса, и то в традиционно по-студените райони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай