ЕС плаща екскурзии на музиканти и преводачи

Ще могат да живеят от седмица до два месеца в друг европейски град

ЕС плаща екскурзии на музиканти и преводачи | StandartNews.com

Български музиканти и преводачи ще могат да живеят от седмица до два месеца в друг европейски град по международната програма i-Portunus.

Тя се осъществява от Френския институт, Гьоте институт в Белгия и украинския Izolyatsia. Целта е да се поощри мобилността на творците дори в условията на ковид пандемия, пише Марица.

За първите две отворени покани „Музика“ и „Литературен превод“ може да се кандидатства до 28 февруари на сайта на Френския институт. Резултатите ще са отворени на 2 април.

Проектът ще подкрепи около 200 задгранични пътувания на артисти и професионалисти с продължителност от 7 до 60 дни във всички страни част от програма „Творческа Европа“.

Поканата „Музика“ е към композитори, музиканти и певци, занимаващи се с класическа музика, джаз и традиционни музикални жанрове.  Те може да пътуват индивидуално или в група до 5 човека.

Поканата „Литературен превод“ е за преводачи на художествена литература. Те трябва да са на възраст от 18 години и повече, активни, във всички области на литературата, от всички нива на обучение и опит.

Одобрените музиканти и преводачи ще могат да пътуват от 2 юни зо 30 ноември. 

Другите две покани за кандидатстване в областите „Архитектура“, „Културно наследство“ и втората сесия „Музика“ ще бъдат обявени в периода януари-март 2021 г.

 

 

 .

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай