Дядо Коледа носи високи сметки за парно

Онлайн обучението надуло потреблението

Дядо Коледа носи високи сметки за парно | StandartNews.com

Сметките за парно за ноември, които са готови и трябва да се платят непосредствено преди Коледните и Новогодишни празници, ще са по-високи от тези за същия месец миналата година.

Анализите на "Топлофикация" показвали около 29% повишение на консумацията на топлинна енергия през ноември 2020 г. спрямо ноември 2019 г. Според дружеството основен фактор за отчетената разлика са значително по-ниските температури за периода през тази година.

"Топлофикация" цитира данните на НИМХ, според които този ноември средно месечната температура е била 5,3 градуса при 9,7 градуса за миналата година, или 4,4 градуса по-студено

 Тази година застудяването започна още през октомври и парното беше пуснато пет дни по-рано в сравнение с 2019 г., когато отоплителният сезон започна на 5 ноември, припомнят от столичното топлофикационно дружество

"Повишената консумация на топлинна енергия през 2020 г. се дължи освен на по-студеното време и на преминаването на учениците към електронен тип обучение,", казаха от "Топлофикация". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай