Душевни терзания в Сатирата

Нови спектакли за любов и стари скандали в храма на смешниците

Душевни терзания в Сатирата | StandartNews.com

София. Нови спектакли за любов и стари скандали вдигат адреналина в Сатирата. Братя Ранкови произведоха поредната комедия в общата си кариера - "Всички в леглото" от Питър Куилър. След "Прелестите на изневярата", "Любов по график" и други подобни, посветени на душевни и телесни терзания, заглавието звучи адекватно в арт пейзажа на "Стефан Караджа". Красимир, който вече омайва дамите с бръсната глава, подписва "постановката", а Веско - "режисурата". Каква е разликата, може само да се гадае. Иначе зрелището е типично за жанра: остроумия, закачки, ефектни жени - Нона Йотова и Александра Сърчаджиева. За десерт - хореографията на Маргарита Будинова, която умее да вдъхновява мачовците, фокусите на Ненчо Илчев и сценичният бой на Емил Видев. Историята, естествено, се върти около еротиката - кой колко е добър в постелята и кой си позволява да го оценява. Алекс е дъщерята, която бройка гаджета на опашката за кино в петък вечер. Нона е нейната майка - тигрица в секса, а Краси Ранков се оказва таткото, който не подбира.

Компанията от "Денсинг старс" допълват професионалните танцьорки от шоуто Александра Иванова и Петя Димитрова.

Александър Урумов, който е автор на трагичния "Лалугер" за Ники Урумов, този път е представен от младока Димитър Живков. Притежателят на "Аскеер" 2013 за изгряваща звезда играе вдъхновено в "Тиква!", дирижиран от Димитър Стефанов. В изцяло мъжката компания са още художникът Димитър Димитров и композиторът Михаил Шишков. Всички те явно някога са били нещастно влюбени, тъй като отлично се справят със задачата - да създадат представление за "неудобното" влюбване. "Да, да, утре ще й го кажа. Повече не мога да търпя. До тука! Баста! Каквото беше - беше...". Прочут готвач на топактриса се пита може ли тя да го направи щастлив? Естествено, отговор няма. "Любовта си играе с хората - понякога с усмивка, понякога без милост. Да задраска своето его и да остане в плен на сладката илюзия или да избере мъчителната свобода, която всъщност няма да го направи свободен - това е дилемата", коментира Александър Урумов. И предлага на героя си да открие чрез тиквата пътя към сърцето на изгората.
В Сатирата продължава голямото очакване на новия директор. Министърът на културата Петър Стоянович може би днес ще подпише заповедта за назначение. Говори се, че късметлията е професор Здравко Митков. Междувременно Павел Поппандов не пропусна възможността отново да атакува изпълняващия длъжността Калин Сърменов, че бил продал автомобила на управляваната от него рекламна агенция на Сатирата. Милото се обади по телефона в сутрешния блок на bTVяи припомни, че това се е случило след търг и всичко е според закона. Притоплените драми около следващия шеф на Сатирата вече имат досаден привкус. Може би комедиите предстоят - стига да има дела и документи. Въпреки че професионалните бунтари остават все по-малко в трупата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай