Държавата се задейства. Какво ще получат пострадалите от наводненията?

Започват срещите на министъра на вътрешните работи с кметовете

Държавата се задейства. Какво ще получат пострадалите от наводненията? | StandartNews.com

Започват срещите на министъра на вътрешните работи с кметовете на общините, пострадали от наводненията през изминалите седмици.

ВИЖ ОЩЕ: Водният ад! 2500 лв. за изгорели уреди. Кой ги получава?

Министър Калин Стоянов ръководи Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, която в най-кратки срокове трябва да отпусне средства за възстановяване на щетите.

ВИЖ ОЩЕ: Водният ад! Денков с обещание към бедстващите хора

Правителството има намерение да финансира проекти с цел превенция на бедствия регулярно, а не само по време на кризи.

ВИЖ ОЩЕ: Водният ад не спира. Евакуация във Видинско

Премиерът акад. Николай Денков възложи на министър Стоянов да разработи ясна и прозрачна методика за оценка и приоритизиране на исканията към междуведомствената комисия.

„Много е важно тя да работи постоянно, като започнем да отстраняваме проблемите от най-рисковите места“, подчерта министър-председателят на заседанията на областните кризисни щабове във Враца и Монтана, в които се включи лично.

В неделя с кметовете по места и с областните управители премиерът обсъди възможностите за предприемане на повече действия за предотвратяване на подобни кризисни ситуации.

Акад. Денков беше категоричен, че правителството ще води регулярен диалог с местната власт, за да се вземат конкретни мерки като почистване на речните корита и изграждане на диги, където е необходимо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай