Държавата към младите: Мечтите се сбъдват в България

Томислав Дончев и Зорница Русинова с кампания за връщане на студентите зад граница

Държавата към младите: Мечтите се сбъдват в България | StandartNews.com
  • Томислав Дончев и Зорница Русинова с кампания за връщане на студентите зад граница

Мечтите се сбъдват в…България. Това е мотото на кампанията, която вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-социалният министър Зорница Русинова провеждат сред българските студенти в Европа, за да им представят условията за живот, работа и кариера у нас и да им докажат, че те не само не се по-лоши, но в много отношения и по-добри. Целта е колкото може повече млади хора да се завърнат у нас.

ВИЖ ОЩЕ: Младите с билет за връщане от Европа

Четири кариерни форума е провела от началото на годината досега Зорница Русинова – във Виена, Лондон, Кьолн и Мюнхен. На всеки от тях зам.-социалният министър води и представители на около 30 световни компании с дейност у нас. Сред тях са Sensata Technologies, Visteon Electronics, TESY, Кауфланд, Лидл, Лев Инс, Алианц и други.Те на място защо са избрали България и представят свободните си позиции. В резултат Лидл вече са намерили новите си кадри. Младежите се връщат и започват работа наесен в България.

По време на срещите видеообръщение към младите отправя вицепремиерът Томислав Дончев. То гласи:

„България се развива. Може би не толкова бързо, колкото искаме, но се развива във всяко едно отношение и икономически и като инфраструктура, надявам се да се развива и като обществени нрави.

Знам, че решението къде да живееш и къде да работиш зависи от всичко. Зависи от това каква заплата получаваш, зависи как изглежда улицата, на която живееш, зависи от състоянието на детската градина, от чистотата на въздуха, от сигурността, дори от самочувствието.

И точно заради това ви казвам, че България предоставя много добри възможности. Програмисти, квалифицирани работници, млади инженери, българските предприятия, дори понякога и държавната администрация предполагат възможности, които са не само сравними, но в някои ситуации и по-добри, отколкото в останала част от Европа. Особено като вземете предвид и разликата в цените в България.

Не се плашете от мобилността и новите възможности, които предоставя страната.”

Очаквайте подробности!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай