Младите с билет за връщане от Европа

Кариерата у нас вече се оказва по-изгодна, отколкото навън

Младите с билет за връщане от Европа | StandartNews.com

Кариерата у нас вече се оказва по-изгодна, отколкото навън

Все повече млади българи, които учат и работят в Европа, си купуват еднопосочен билет за родината. Новата тенденция беше отчетена след четирите срещи на социалния зам.-министър Зорница Русинова с наши сънародници във Виена, Лондон, Кьолн и Мюнхен. На тях бяха представени възможностите за живот, работа и кариера у нас. За първи път през 2018 г. заминаващите в чужбина младежи са по-малко от завърналите се, сочи статистиката.
"Оказва се, че България предоставя много добри възможности, които са не само сравними, но в някои ситуации и по-добри, отколкото в останалата част на Европа. Особено като вземете предвид и разликата в цените", коментира вицепремиерът Томислав Дончев в своето послание към младите българи зад граница.
На всяка от срещите Зорница Русинова води представители на световни компании с бизнес у нас. Като резултат от Лидл вече са наели наши студенти от ЕС, които се връщат и започват работа в родината наесен.

Какво предлагат държавата и бизнеса на младите българи зад граница, за да се върнат - четете в в петъчния  "Стандарт", който вече е на вестникарските сергии

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай