Докосване до Космоса в Стаята на безкрайността на Я. Кусама

Докосване до Космоса в Стаята на безкрайността на Я. Кусама | StandartNews.com

Ню Йорк. Ексцентричната японка Яйой Кусама поставя любопитна арт инсталация в галерията „Дейвид Звирнер" в Ню Йорк, като засяга една сложна концепция, която повечето хора трудно проумяват – безкрайността, пише Bored Panda.

Инсталацията „Аз – човекът, който пристигна в Рая" включва стаи на безкрайността, които позволяват на посетителите да стъпят в едно смайващо и безкрайно пространство.

Огледалната стая на инсталацията – „Душите на милиони на светлинни години от нас" – се базира на изключително проста идея. Това е помещение, в което стените, подът и таванът представляват огледала. Въпросното, на пръв поглед безкрайно, пространство е изпълнено с висящи и мигащи светодиоди, които карат стаята да прилича на галактика или мъглявина. Заради уникалното изживяване инсталацията се превърнав истински хит – пред нея се оформят опашки от хора, желаещи да надникнат в Космоса. Тя ще присъства в галерията до 21 декември, така че блазе на оногова, който има път към Голямата ябълка.

Яйой Кусама е изключително креативен артист с богата фантазия и не е толкова изненадващо, че нейните творби стават така популярни. Създала е пъстра палитра от инсталации, като една от тях включи и посетителите в арт проекта - големи и малки получиха задачата да покрият цяла чисто бяла стая с полка точки. Въпреки това огледалните стаи с различна тематика изглежда да са най любими на посетителите, които има се наслаждават още от 90-те години. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай