Добри новини за хиляди българи, нова добавка

Мярката се реализира от Агенцията за социално подпомагане

Добри новини за хиляди българи, нова добавка | StandartNews.com

Още 46 000 домакинства ще получат еднократна добавка в размер на 148,35 лв. за компенсиране на повишените си разходи за отопление през миналия зимен сезон.

Средствата се дават по мярката „Подкрепа за уязвими домакинства – SAFE“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020.

С добавката се компенсира високото ниво на инфлация вследствие на ръста в цените за електроенергия и топлоенергия през миналия отоплителен сезон, предизвикани от военната агресия на Русия в Украйна, обясняват от Министерството на труда и социалната политиката, предаде "ДарикНюз". За изплащането на добавката бюджетът на операцията се увеличава с над 7,4 млн. лв. и вече е над 54 млн. лв. Мярката се реализира от Агенцията за социално подпомагане.

С еднократната добавка ще бъдат подкрепени домакинствата, в които има човек със 100% намалена работоспособност или човек над 75 години с над 90% степен на увреждане без определена чужда помощ. Подкрепата ще бъде достъпна за домакинствата, които не получават целева помощ за отопление.

До момента по мярката еднократна добавка от 148,35 лв. са получили 320 000 семейства с деца с ниски доходи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
АлФашагатаОтСДС-то
преди 5 месеца

"Кой не скача е червен. " Изглежда,че май се наскачахте, стигайки дъното на нищетата,в която ви докара крадливата СДС-шайка, но пък ви внесе от чужбина така гладуваните от Байтошово време банани .

Откажи
Запозната
преди 5 месеца

Отново едни ще папкат,а други ще мизерстват заради популистките решения на Кокорчо. За "бедните" в сенчестата икономика ще има, но за ималите глупостта да са честни- ядец!

Откажи
Lora
преди 5 месеца

Az sam maika na 2 deca jivem s 250 le anesm polucila tazi dobavka nali e za maiki s nisak doxot

Откажи
MMitzeva
преди 5 месеца

Отиди до общината по местоживеене в Агенцията за соц. подпомагане и обяви дохода си с документ, както и актовете за раждане на децата и семейно положение, научи се да пишеш на бълг. език без правописни грешки!

Откажи