Добри новини след бедствието във Варна, кметът с информация

Най-важното е да възстановим тока, каза Благомир Коцев

Добри новини след бедствието във Варна, кметът с информация | StandartNews.com

Източник: БНТ

До края на деня вероятно ще бъде отменено бедственото положение, което беше обявено във Варна след ураганния вятър от събота през нощта, взел жертва и нанесъл сериозни материални щети. Това съобщи на брифинг кметът на града Благомир Коцев.

"Най-важното е да възстановим тока. В някои от кварталите "Галата", "Боровец" и "Зеленика", на места няма и вода. Екипите разчистват опасните зони и дървета, шахтите. Утре смятаме, че учениците трябват да се върнат в училищата. Детските градини ще работят", допълни Коцев.

Възстановяването ще отнеме няколко дни, като предстои изчисляване на щетите от бедствието, уточни Коцев и допълни, че ще искат средства от държавата.

Днес учениците на територията на общината ще провеждат учебните си часове онлайн, за да могат да бъдат огледани дърветата в дворовете на учебните заведения.

В 4 училища, където е необходимо време за отстраняване на нанесените щети, обучението ще е онлайн 3 дни.

В почти всички общини, които са разположени в северната част на Варненска област има обявено бедствено или частично бедствено положение. В Девня са отменени учебните занятия. Все още има райони без ток.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай